25 Şubat 2011 Cuma

RİHANNA VS LADY GAGA


Her ikisini de ayrı ayrı çok beğendiğim Rihanna ve Lady Gaga dan kendimce bahsetmek istedim.Umarım beğenirsiniz…


LADY GAGA: 2008 de karşımıza çıkan 1986 doğumlu gerçek adı  Stefani Joanne Angelina Germanotta olan ABD’li şarkıcı ,söz yazarı, müzisyen.Gaga'nın ilk şarkılarında yardımcı olan müzik yapımcısı Rob Fusari sanatçının sahne adındaki Gaga'nın bulunmasında etkin rol oynadı. Rob Fusari genç şarkıcıya sahne adı olan Lady Gaga ismini bulmalarını şu sözlerle anlatıyor:
 Her gün, Stef stüdyoya geldiğinde ona merhaba demek yerine Queen'in "Radio Ga Ga" şarkısını söylemeye başlardım. Bu onun giriş şarkısıydı. Lady Gaga adı aslında bir teknik hataydı. Telefondan ona mesajla 'Radio Ga Ga' yazısını kodladım ama cihaz 'radio' sözcüğünü 'lady' olarak düzeltti. Sonra o bana tekrar mesaj attı ve "İşte bu!" dedi. O günden sonra onun adı Lady Gaga'ydı ve sürekli "Bir daha beni Stefani diye çağırmayın." demeye başlamıştı bile.
Sanatçı bu olayın ardından sahne adını 'Lady Gaga' olarak kullanmaya başladı.

Lady Gaga'nın ilk albümü 2008'de çıktı, sonraki yıl The Fame Monster ile karşımıza çıktı. Son albümü Born This Way'in 23 Mayıs'ta yayınlanması bekleniyor.Genç şarkıcının, Born This Way albümünden ilk single'ı Şubat 2011 de yayınlandı.
Lady Gaga, aykırı giyim tarzı, uçuk saçları, yaşıtlarından farklı müziği ve Madonna'ya olan hayranlığıyla bilinen bir sanatçı.



LADY GAGA ile ilgili bunları biliyor muydunuz ?

Gaga'nın Mayıs 2010'a kadar dünya çapında 15 milyondan fazla albüm satışı ve 40 milyondan fazla tekli satışı bulunmaktadır.[2] Haziran 2010'da yayımlanan Forbes dergisine göre dünyadaki en güçlü ve etkili 100 ünlü arasında gösterilen Gaga, ayrıca Twitter'da sekiz milyonu, Facebook'ta yirmi dört milyonu aşan takipçi sayısıyla, yaşayan insanlar içinde bu sosyal ağlarda en çok izleyicisi olan kullanıcı oldu

Lady Gaga'nın daha detaylı biyografisine bakmak isterseniz http://tr.wikipedia.org/wiki/Lady_Gaga uğrayın derim ben.

Lady Gaga feat Beyonce-Telephone


gelelim Rihanna'ya

RIHANNA:2005 yılında ortaya çıkan 1988 doğumlu Barbadoslu gerçek adıyla Robyn Rihanna Fenty
RnB ve pop şarkıcısı.

Albümleri
2005-Music of the Sun
2006-A Girl Like Me
2007-Good Girl Gone Bad
2009-Rated R
2010-Loud


Rihanna 17 yaşında ilk albümü çıkardı. İlk Albümün ilk parçası olan  Pon De Replay ile  tanındı desek de aslında rihanna Jay-z ile düet yaptığı umbrella şarkısıyla ününe ün kattı.
2009 yılındaki Rated R albümüyle tarzını bir hayli değiştiren Rihanna giyim tarzı ve çarpıcı müziğiyle RnB dalındaki diğer şarkıcılardan kendini fazlasıyla sıyırmışa benziyor.

Rihanna'nın daha detaylı biyografisine bakmak isterseniz yine http://tr.wikipedia.org/wiki/Rihanna uğramadan geçmeyin derim ben.

Rihanna en son S&M parçasına klip çekmişti.Ve bu klip 11 ülke de yasaklandı,youtube da ise +18 yaş sınırı getirildi.
 Rihanna-S&M


Ve şimdi size soruyorum.

2008 in ortalarına dogru aykırı ve her ne kadar olumlu eleştiriler yanında bir o kadar da olumsuz eleştirilere de maruz kalan  Lady Gaga mı? Yoksa 2005 yılında Pon De Replay sarkısıyla ismini duyduğumuz ve her geçen gün tarzını ilginçleştiren Rihanna mı?

Sizce hangisi daha iyi? Kararı size bırakıyorum…

1 yorum:

  1. Her 2 şarkıcı hakkında da cidden guzel bilgiler dinlediğimiz insanların eskiden ne yaptıklarını nasıl unlu olduklarını bilmek guzel bişey pylaşılan bloglar için emeğinize saglık::))

    YanıtlaSil