30 Nisan 2011 Cumartesi

Kadinlar icin Cilt Bakim Onerileri



Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu önerilere bakmadan geçmeyin derim ben...
  •  Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmayın.Mutlaka güneşe çıkarken koruyucu krem kullanın.
  • Günde en az 8-10 bardak su için.
  • Sigaradan ve içilen ortamlardan uzak durun.
  • Alkol ve kafein tüketmekten kaçının.
  • Çok makyaj malzemesi kullanmayın.
  • Hayatınızdaki stres faktörleri ile mücadele edin ve rahatlamayı öğrenin.
  • Düzenli olarak spor yapın.
  • Florlu sulardan içmeyin.
  • Saunaya girin.
  • C ve E vitamini içeren kremler kullanın.
  • Bulunduğunuz ortamdaki havanın nemli olmasını sağlayın.
  • Demir yönünden zengin gıdalar tüketin. (Kabak, buğday, ciğer, yumurta, badem, kuru üzüm, yulaf ve mercimek)
  • C vitamini içeren gıdalar tüketin. (Kırmızı biber, portakal, greyfurt, limon, kavun ve domates gibi…)
  • Mineral içeren mantar, ciğer, somon arpa ve muz gibi besinler tüketin.
  • Magnezyum içeriği zengin, badem, yulaf, arpa, peynir, tuna balığı, patates, mısır ve içeriğinde E vitamini zengin, çekirdek, brokoli, ıspanak tüketin.
  • A vitamini açısından zengin, yumurta, süt, peynir, yoğurt, balık, karides, tavuk eti gibi besinler tüketin.
  •  Ara sıra nemlendirici kreminizle cildinize masaj yaparak hem kan dolaşımını hızlandırıp hem de ölü deriyi atarak cildinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bol sebze ve meyve yiyin, çok yağlı ve çok şekerli ve çok tuzlu besinlerden uzak durun.

Ünlülerin Cilt Bakım Sırları

Julia Roberts


Juila Roberts
Parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olan aktris, gözaltındaki şişliklerden çok şikâyetçi. Bu yüzden uyurken göz bandı takmaya özen gösteriyor. Cilt güzelliğinde uykunun önemine dikkat çeken oyuncu günde en az sekiz saat uyuduğunun altını çiziyor.









Mariah Carey




Mariah Carey
Cildine, süt ve buz karışımına batırdığı bir havlu ile kompres yaptığını söylüyor. Bu işlemin ardından ise yorgun cildinin canlandığını ve kendine geldiğini hissettiğini ekliyor.









Catherine Zeta Jones





Catherine Zeta Jones 
Dişlerinin pırıl pırıl görünümünü çileğe borçlu. Çilek meyvesi ya da suyunda bulunan malik asit parlatıcı ve temizleyici özelliğe sahip. Aynı şey elma için de geçerli.







Halle Berry


Halle Berry
Bazı uzmanlar fazla kahve içmenin selülit yaptığını söylese de kahveyi vücuda sürmenin herhangi bir zararı yok. Hatta Berry'ye bakarsanız yararı bile var. Güzel yıldız bir miktar ezilmiş kahveyle cildini yıkıyor. Uzmanlar da kahvenin kahvenin canlandırıcı ve arındırıcı etkisi olduğunu kabul ediyor.







Sandra Bullock


Sandra Bullock
Bir dönem ülkemizde de tartışılan bir yöntemle kırışıklıklarıyla savaşıyor. Bullock'ın kırışıklıklara karşı silahı hemoroid kremi. Uzmanlara göre bu tür kremler cildi sıkılaştıran bir madde içeriyor ve bu özellikle de göz çevresindeki kırışıklıklarda etkili.













        
Eva Longoria




Eva Longoria
Cilt bakımı için içeriğinde plasenta proteini bulunan bir krem kullanıyor. Uzmanlara göre bu çok pahalı krem yüksek miktarda enzim, protein ve vitamin içeriyor ve bunun da anti oksidan özelliği var. 







                                                          
Sophia Loren


Sophia Loren
Dünyaca ünlü İtalyan film yıldızı Sophia Loren'in güzelliğinin sırrı ise domateste gizli. Domatesleri soyup püre haline getirdikten sonra içine bir kaşık bal ve zeytinyağı katan Loren, bu karışımı yüzüne sürdükten sonra bir saat bekliyor. Botox'a karşı olduğunu söyleyen Loren, bu yöntemle cildinin kırışmaya karşı direnç ve ışıl ışıl bir görünüm kazandığını belirtiyor.








Peki, siz cildinize bakıyor musunuz?
Sağlıklı bir cilt için uygun bakımı yapmanız gerekir. Bunun için öncelikle nasıl bir cilt tipine sahip olduğunuzu belirlemeniz gerekiyor.
Cildiniz kuruysa; Kuru cilt, kendini kötü hava koşullarından, stresten koruyamayan hassas bir cilt tipidir. Yüzünüzün her tarafında gerginlik hissedersiniz. Yanak, ağız ve alın bölgesinde pullanmalar görülür. Sivilce ler, düzgün ve gözeneksiz bir görünüme sahiptir.
Cildiniz normalse; Sıkı, sağlıklı, sivilce siz normal ciltlerde, bazen önemsiz sivilce ve kuruluklar görülebilir. Genellikle ender görülen ve çok hassas olmayan bir cilttir.
Cildiniz yağlıysa; Daha çok gençlerde sık rastlanan bir cilt tipidir. Parlak, siyah ve açık gözeneklere, sivilce lere yatkındır. Cilt dokusu düzgün değildir. Aşırı yağlı olduğu için parlaklığa yol açıp makyajı olumsuz etkileyebilir.
Cildiniz karmaysa; Karma cilt tipi her yaş grubunda görülebilir. Yağlılığa, sivilce lere ve siyah nokta oluşumuna meyillidir.



CİLT TİPLERİ


NORMAL CİLT: Görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir cilt. Hafif bir bakımla doğal güzelliğini korur. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici.
KARMA CİLT: Alın, burun ve çene yağlıdır. Yani yüzde T şeklinde bir yağlanma görülür. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresi için krem.
KURU CİLT: İnce bir üst deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı cilt. Ancak yağ salgılanması normalin altında olduğu için görünümü mattır ve pul pul kalkmalar görülür. Cilt gergindir fakat çabuk kırışır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maskeler.
YAĞLI CİLT: Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açık bir cilt tipi. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Yağlı cildin akne problemini önlemek için çok dikkatli bir günlük temizlik programı uygulanmalıdır. Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maskeler.
EĞER YAĞLI CİLT SİVİLCELİYSE: Sivilce, siyah nokta ile kapalı olan gözeneklerden fazla yağ salgısının dışarı çıkamayıp, olduğu yerde birikmesiyle oluşur. Yağlı ciltlerde kullanılacak ürünlerin özenle seçilmesi şarttır. Kullanılacak ürünler: Antiseptik sabun (kükürt, kafur, katran içeren ürünler).
EĞER YAĞLI CİLT HASSAS İSE: Genişlemiş gözenekler, zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyetinden pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere karşı duyarlıdır. Kaşıntı ve yanma görülebilir. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, kesinlikle alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.
OLGUN CİLT: Hücrenin yaşam ritminin yavaşlaması sonucu oluşan bir cilt tipidir. Ölü hücreler kat kat yığılarak sonuçta cilde kaba bir görünüm verir. Yağ hücrelerinin daha yavaş çalışmaları ise derin çizgilere ve gevşemeye neden olur. Sürekli bir nemlendirici kullanılmazsa deri kurur ve kırışır. Kullanılacak ürünler: Kipozom ve vitamin E içeren kremler, alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz bir yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.

2011'IN POPULER OJELERI



Kadınların El ve ayak bakımını denilince direk manikür,pedikür gelir akla...Ve sonrasında  tabii ki hangi renk oje kullanmamız gelir aklımıza.Ee biz kadınlar Trend/Moda olan herşeyi denemek isteriz.Merak ederiz bizde nasıl duracaklarını..O yüzden bende size merak ettiğiniz 2011'in popüler ojelerini getirdim..





Kırmızı Tonları
Bu sene de  Geçen senenin tüm oje renkleri içinde en çok tercih edileni kırmızı 2011'de de gücüne güç katıyor.Tırnaklarınızın çekici olmasını istiyorsanız kırmızı tonları tavsiye ediyorum.





Toprak Tonları
2011 yılında tutulan bir diğer oje rengimiz ise toprak tonları..Giyim tarzınız  da sade ve doğallık ön plandaysa toprak rengi tam size göre!Beyaz tenliyseniz; koyu toprak tonlarıyla,Esmer tenliyseniz; sütlü kahve gibi açık renkleri kullanabilirsiniz.







Dore Tonları
2011 oje trendlerinde dore tonları cok revaçta!Özel davetlere katılırken ışıltılı bir elbise tercih ettiyseniz; bulunduğumuz dönemin trendi rengi altın tonlarında ojelerle bütünlük sağlayabilirsiniz. 







Bordo Tonları
2011 kıyafetlerinde,ayakkabılarında,rujlarında bordo tonu ağırlıklıysa ee haliyle bordo da tutulan oje renkleri arasına girdi.
 İster açık tenli ister koyu tenli olun bordo ojeler ellerinize muhteşem bir görünüm kazandıracak, uyum sağlayacaktır! 








Krem Tonları
Bej, nude, devetüyü, pudra… 2011'in en popüler krem tonları ojelere de yansıyor! İsterseniz krem tonlarını sadece tırnak uçlarına sürerek de kullanabilirsiniz.





Mor Tonları
Asilliğin ve zarafetin simgesi mor; 2011'de tercih edebileceğiniz oje renkleri arasında yer alıyor. İsterseniz koyu isterseniz açık tonlarda mor ojeyi; gündelik hayatta ve özel davetlerde kullanabilir, kıyafetinizle uyumlu hale getirebilirsiniz.




VE DAHA NİCELERİ

Siyah Rengi Ojeler

Neon Rengi Ojeler

Beyaz Rengi Ojeler
Desenli Ojeler






Kadinlar icin 2011 SAC TRENDLERI

Baharın yaklaşmasıyla, kadınlar olarak bizde bir değişim isteği uyandığını düşünüyorum.Ve bir kadının yapacağı en radikal değişiklik saçlarında başlar.
Kadınların daha da dikkat çekmesini sağlayan ve kadının güzelliğini büyük ölçüde tamamlayan aksesuarları hiç kuşkusuz saçları. Peki, bu sezon saçlarda bizi neler bekliyor?
Rengiyle, kesimiyle, dalgasıyla, her şeyiyle saçlar bir bütündür ve her yıl diğer moda malzemeleri gibi saçlarda yenilenir. Bakalım 2011 İlkbahar – Yaz sezonunda saçlar nasıl?

                                                                          TOPUZ




DALGALAR-KABARIK SAÇLAR




ÖRGÜLER


KISA SAÇ 



2011 SAÇ RENKLERİ TRENDLERİ

2011 SAÇ RENGİNİZİ SEÇİN.



PEKİ SİZİN TERCİHİNİZ HANGİSİ?

HER DÖNEMİN GÖZDESİ SİYAH SAÇLAR MI?

HER DÖNEMİN VAZGEÇİLMEZİ SARI SAÇLAR MI?

DAHA FARKLI VE İDDİALI BAKIR TONLARI MI?




(Görseller: Fashionising)

JESSICA SIMPSON MODA DUNYASINDA HIZLA ILERLIYOR...


Şarkıcı,Modacı Jessica Simpson, US Weekly dergisi tarafından "2011'in Stil İkonu" seçildi.Kendi adını taşıyan moda markası sayesinde geçtiğimiz yıl 750 milyon dolar kazanan Jessica  Simpson, bu ödülle modacılık kariyerinde de başarılı olduğunu gösterdi.
Simpson,ayakkabı,parfüm,saat,güneş gözlüğü ve bavul gibi aklınıza gelebilecek coğu ürünü tasarlamış durumda.En son olarak da Spor kıyafetlerine el attığı söyleniyor.The Jones Group A.Ş. ve Camuto Group tarafından yapılan açıklamaya göre,Simpson yeni bir spor giyim serisi hazırlayacak.






Jessica Simpson'ın koleksiyonunu merak edenler için: http://www.jessicasimpsoncollection.com/ ziyaret etmenizi tavsiye ederim.






Jessica Simpson'ın daha fazla fotografı için Hürriyetin bu linkinden ziyaret
edebilirsiniz. 



















GUNUN SOKAK STILI

29 Nisan 2011 Cuma

Anja Rubik ile VOGUE PARIS icin Moda Cekimi
















Full Moon
Vogue Paris, May 2011
Moda Fotografcısı: Mikael Jansson
Model : Anja Rubik



(Görseller : Fashionising)