18 Mart 2011 Cuma

ADIDAS IS ALL IN

        
“Whatever the game, they play the same way” sloganıyla en son reklam kampanyasını çeken adidas’a bu reklam da farklı dallarda başarı yakalamış birçok ünlü eşlik ediyor.Bunlar  futbolun yıldızları Lionel Messi ve David Beckham,NBA’in yükselen yeteneği Derrick Rose,pop ikonu Katy Perry ve moda ikonu Jeremy Scott.
Adidas Is All In reklam kampanyası şimdiden youtube’da 544,373 kişi tarafından tıklanmış durumda.Her reklam kampanyasını heyecanla beklediğimiz adidas bakalım bundan sonra hangi süprizlerle çıkıcak karşımıza…





ADIDAS HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?


 Adidas, dünyanın en büyük spor eşyası üreticilerindendir. Adını kurucusu Adolf (Adi) Dassler'den almıştır. Adolf Dassler, 1920'lerde Nürnbergyakınlarındaki Herzogenaurach şehrinde daha sonra Puma AG'nın kurucusu olan ortağı ve abisi Rudolph Dassler ile ayakkabı üretmeye başlamıştır. 2005 yılında 3,1 milyar Euro'ya İngiliz rakibi Reebok'ı satın alır. 2006 yılı içinde NBA ile resmî forma ve aksesuar üretimi için anlaşma imzalar.
Şirketin ürettiği malzemelerde genelde, aynı renkte üç paralel çizgi kullanılır. Bu motif, şirket logolarında da vardır. Adidas parfüm ve kişisel bakım ürünleri Coty, Inc. tarafından lisansla üretilmektedir.

ÜRÜNLER

Koşu 
Adidas'ın bir çok koşu giyim ürünleri koşucular tarafından geniş ölçüde kullanılmaktadır.

Futbol 
Adidas'ın ana ürün gruplarından biri futbol'dur. Futbol ayakkabıları, formalar ve bir çok futbol ekipmanı üretmektedirler. Ürünleri bir çok profesyönel futbol takımı tarafından kullanılmaktadır. Major League Soccer'deki tüm takımlara spor giyim malzemeleri ve diğer futbol ekipmanlarını sağlar. Adidas, uluslararası futbol takımlarının spor eşyası tedariğinde büyük bir rol oynar. Güncel örnekler, Fransa, Almanya, Yunanistan, Romanya, Arjantin, İspanya, Meksika, Japonya, Rusya ve Nijerya'dır. Şirket aynı zamanda ayakkabı alanında bir yenilikçi oldu. Örnek olarak Copa Mundial bir veri
Control 10 olarak değiştirildi), Supernova Cushion 7 verilebilir. Bu ayakkabı yaklaşık 40 yıldır sert ve kuru zemindeki maçlarda kullanılmaktadır. Futbol ayakkabılarına örnek olarak Predator, F50, Fevernova ve daha bir çok ürün örnek verilebilir. Bunların haricinde bir çok Dünya Kupası ve büyük futbol organizasyonları için ürünler üretmiştir.

Golf 
1997'de Adidas, TaylorMade'yi satın aldı ve onu yan kuruluşu yaptı Bu isim adı altında golf ürünleri üretmektedir.

Lakros 
Adidas, 2007 yılında lakros malzemelerini üretmeye başladı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 600 lise öğrencisi için Temmuz 2008'de Adidas National Lecrose Classic'in (Türkçe:Geleneksel Adidas Milli Lakros'u) sponsoru olmuştur.

SLOGAN
"Impossible is Nothing" (Türkçe:İMKANSIZ YOKTUR) Adidas'ın güncel sloganıdır. Bu slogan 180\TBWA tarafından geliştirilmiştir. Basketbol alanındaki slogan ise "Believe in Five" (Türkçe:Beşe inan)'dır.

KAYNAK: http://www.adidas.com/com/homepage.asp



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder