5 Mart 2011 Cumartesi

Canınız Tatlı mı Cektı?


Açıkçası bu aralar benim canım cok tatlı çekiyor.Eee bir de tatlıları yemesi kadar yapması da bir o kadar eğlenceli…Eğer sizde benim gibi düşünenlerdenseniz ve sizin de canınız tatlı çekiyorsa şu tariflere bir göz atın derim ben…



ÇİKOLATALI ALMAN PASTASI
 Çikolatalı alman pastası malzemeleri
     5 su bardağı un
   10 gr kuru maya
   2 yumurta
   1 tutam tuz
   2 yemek kaşığı yoğurt
   2 yemek kaşığı tereyağı
   1 çay bardağı süt
   1 çay bardağı su
   1 çay bardağı toz şeker
Krema için
   3 su bardağı süt
   3 yemek kaşığı un
   2 yumurtanın sarısı
   1 paket vanilya
   1 su bardağı tozşeker
Üzeri için
  150 gr bitter çikolata
   3/4 çay bardağı krema
   İnce çekilmiş Antep fıstığı

 Çikolatalı alman pastası hazırlanışı: 
Pastacıkların içine dilediğiniz meyveyi ekleyip farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Kek için, unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unu kenarlardan alıp yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Krema için, yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada karıştırarak soğumaya bırakın. Krema sıkma torbasına doldurun. Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın.
Krema ve çikolatayı birlikte eritin. Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin. Sosu üzerlerine gezdirip fıstık serpiştirin ve soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatıp servis yapın.



 KARLI DAĞLAR PASTASI
Karlı dağlar pastası malzemeleri
   5 yumurta
   1 su bardağı süt
   1.5 su bardağı tozşeker
   125 gr eritilmiş ılık margarin
   2 nar
   1 paket vanilya
   2 su bardağı un
   1 su bardağı pirinç unu
   3 çorba kaşığı kakao
   1 paket kabartma tozu
Krema için
   1 nar
   1 su bardağı süt
   1 paket kakaolu puding
Üzeri için
   1 nar
   2 paket kremşanti
   2 su bardağı soğuk süt
   1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata

Karlı dağlar pastası hazırlanışı: 
Yumurtaları bir kaba kırın. şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Eritilmiş ılık margarin ve sütü ilave edin. Pirinç unu, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım olana kadar çırpın. Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırın ayarını 150 dereceye indirip 30 dakika daha pişirin. Keki fırından alıp kalıptar çıkarın. Soğumaya bırakın.

Krema için pudingi bir bardak süte ekleyip paketteki tarif gibi pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Pastanın üzerini kaplamada kullanacağınız kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar mikserle çırpın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Narları soyup tanelerini ayıklayın.

Keki enine 3 eşit dilime kesin. Dilimlerin aralarına puding sürüp nar tanelerini serpiştirdikten sonra üst üste yerleştirin. Pastanın üzerini kremşanti ile kaplayıp nar taneleri ve beyaz çikolata ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.


ÇOK ÇİKOLATALI CUPCAKE
 Çok çikolatalı cupcake malzemeleri
Kek için
      1 yumurta
   60 gr tereyağı
   1 su bardağı elenmiş un
   3/4 su bardağı süt
   1 su bardağı toz şeker
   30 gr kakao
   1 çay kaşığı karbonat
   1 paket vanilya
Üzeri için
   150 gr kakaolu fındık kreması
   150 gr bitter çikolata

Çok çikolatalı cupcake hazırlanışı: 
Tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın.Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına yağlı kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.Soğuyan keklerin üzerine bıçak ile fındık kreması sürün. Sebze soyucu ile çikolatadan kıvrımlar kesin ve keklerin üzerini süsleyerek servis yapın.


VANİLYALI MİNİ CUPCAKE
 Vanilyalı mini cupcake malzemeleri
   113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
   130 gr toz şeker
   3 yumurta
   195 gr un
   1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
   1 tutam tuz
   60 ml süt
   2 paket vanilya
Üzeri için
   1 paket toz krem şanti
   1 çay bardağı süt
   Süsleme şekerleri

Vanilyalı mini cupcake hazırlanışı: 
 Şeker, vanilya ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.Mini muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 18-20 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğuyuncaya kadar bekletin.Krem şantiyi süt ile çırpın ve keklerin üzerine sürün. Renkli süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.


BROWNİE
 Brownie malzemeleri
   115 gr tereyağı
   115 gr bitter çikolata
   250 gr toz şeker
   70 gr un
   75 gr ceviz içi
   2 yumurta
   1 paket vanilya

Brownie hazırlanışı : 
 Tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp şeker ekleyin ve bir kaseye aktarın.Bir yandan mikser ile karıştırarak teker teker yumurtaları ekleyin. Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve karıştırın. En son cevizleri ekleyip kaşıkla karıştırın.Kare veya dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin ve hamuru kalıba aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyerek arzuya göre dondurma ile servis yapın.


KAKAOLU VE VANİLYALI KEK
 Kakaolu ve vanilyalı kek malzemeleri
       3 yumurta
   1.5 su bardağı toz şeker
   1 su bardağı yoğurt
   200 gr margarin
   3 yemek kaşığı kakao
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya
   2.5 su bardağı un

Kakaolu ve vanilyalı kek hazırlanışı: 
Yumurta ile toz şekeri derin bir kapta çırpın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışıma sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın.Hamurun 3/4’ünü yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın.Kalan hamura kakaoyu ilave edip karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.



ÇİKOLATA KALBİ
 Çikolata kalbi malzemeleri
   125 gr tereyağı
   150 gr bitter çikolata
   3 yumurta
   1 su bardağı toz şeker
   1 yemek kaşığı kakao
   1 su bardağı süt
   1.5 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu
Sunum için
   Vanilyalı dondurma
   Çikolata sosu

Çikolata kalbi hazırlanışı :
Tereyağı ve çikolataları küçük parçalara bölüp sos tenceresine alın ve kısık ateşte eritin. Ayrı bir kapta yumurta ile şekeri mikserle çırpın.
Çikolatalı karışıma, kakao, süt, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve hamuru kalp şeklinde kek kalıplarına paylaştırın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.



ÇİKOLATALI LOLİPOP
Çikolatalı lolipop malzemeleri
   175 gr kakaolu hazır kek
   100 gr iri çekilmiş badem
   2 yemek kaşığı bal
   175 gr bitter çikolata
   30 gr tereyağı
   100 gr vişne
Süslemek için
    Renkli minik şekerler

Çikolatalı lolipop hazırlanışı : 
Çikolata ve tereyağını bir tencerede kısık ateşte eritin. Bal, ince doğranmış bademler, ufalanıp toz haline getirilmiş kek ve doğranmış vişneleri karışımın içine iyice yedirin. Bir kaseye aktarıp buzdolabında 1 gece bekletin.Karışımdan tatlı kaşığıyla alarak elinizle küçük toplar yapın ve ince uzun tahta çubuklara batırın. Renkli şekerlemelerle süsleyip buzdolabında muhafaza edin. Dilediğiniz zaman servis yapın.



KAKAOLU KEKLER
 Kakaolu kekler malzemeleri
   70 gr kakao
    150 gr un
   1 çay kaşığı kabartma tozu
   150 gr tereyağı
    230 gr toz şeker
   2 yumurta

Kakaolu kekler hazırlanışı: 
Kakao, kabartma tozu ve unu bir kaba eleyip harmanlayın.Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpın.Unlu karışım ve yumurtaları ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.Karışımı yağlanmış kek kalıplarına paylaştırın.Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın. Pudra şeker serpin.Servis yapın.



Bunlar gibi ve niceleri için http://www.lezzet.com.tr/ gitmenizi tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder